Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-06@12:09:30 GMT

کسبه همچنان با چک‌های صیادی مشکل دارند

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۶۴۶۹۰

کسبه همچنان با چک‌های صیادی مشکل دارند

‍‍‍‍‍‍

باشگاه خبرنگاران جوان - بانک مرکزی برای مقابله با چک‌های برگشتی، چک‌های صیادی را وارد بازار کرد که براساس اعلام همین نهاد در دی ۱۴۰۰، درصد چک‌های صیادی برگشتی حدود ۷.۵ درصد است، در صورتی که درصد چک‌های قدیم برگشتی برابر با حدود ۱۱.۲ درصد است.

یک ماه پس از ورود چک‌های صیادی، در اردیبهشت ۱۴۰۰ تعداد چک‌های برگشتی با افزایش بیش از ۱۷ درصدی نسبت به ماه گذشته خود همراه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدا گیرندگان چک باید از طریق سامانه بانک مرکزی عملیات ثبت و استعلام چک صیادی را انجام می‌دادند که به دلیل نداشتن اطلاعات کافی برخی از بازاریان این مرحله به خوبی انجام نشد و منجر به افزایش بیش از ۲۷ درصدی تعداد چک‌های برگشتی شد.

آقای کاووسی کارشناس امور بانکی گفت: چک‌های صیادی که وارد چرخه تجارت شد به دنبال خود مشکلاتی را داشت که بانک مرکزی تلاش کرد از طریق فرهنگ سازی این مسئله را در بین مردم رواج دهد؛ اما تجار و کسبه‌ای که سال‌های زیادی را در بازار کار کرده اند با این سیستم نتوانستند ارتباط موثری بگیرند.

او می‌گوید: مسئله اصلی مربوط به ثبت چک‌ها در سامانه است به نحوی که صادر کننده در سامانه مشخص کند که گیرنده چه شخصی است و گیرنده هم در زمانی که بخواهد این چک را منتقل کند مجدد باید در سامانه این ثبت را انجام دهد که تجار و کسبه نتوانستند با این موضوع ارتباط برقرار کنند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


یکی از بازاریان گفت: بسیاری از خریداران به دلیل نداشتن اطلاعات کافی از روند ثبت، چک هایشان نقد نشد و جنس‌های ما هم رفت.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

به همین دلایل بود که بانک مرکزی برای تسهیل روند ثبت و استعلام چک علاوه بر سایت، امکان آن را از طریق ۵ نرم افزار موبایلی فراهم کرد، پس از آن، این امکان به درگاه‌های بانکی انتقال پیدا کرد و در اواخر آذر، نادعلی زاده سخنگوی قانون جدید چک از امکان ثبت و استعلام چک‌های صیادی از طریق دستگاه‌های خودپرداز بانک‌ها خبر داد که در ابتدا خودپرداز ۴ بانک این امکان را فراهم کرده بودند و براساس اعلام بانک مرکزی، تا آخر سال خودپرداز تمام بانک‌ها به سامانه صیاد متصل خواهند شد.

آقای صالح آبادی رئیس کل بانک مرکزی هم در ۲۴ آبان در نشست خود با کمیسیون اصل ۹۰ روش جدیدی را برای ثبت و استعلام چک علاوه بر راه‌های گذشته اعلام کرد.

به گفته او، یکی از مهم‌ترین بحث‌هایی که در قانون چک باید اجرایی شود، مربوط به ثبت، صدور و تاییدیه چک است که امکان آن باید علاوه بر روش‌های فعلی که وجود دارد از طریق خودپردازها و پیامک هم فراهم شود.

افزایش ۱.۶ درصدی چک‌های برگشتی با وجود چک‌های صیادی

براساس اعلام بانک مرکزی از آمار چک‌های مبادله‌ای برگشت خورده در دی، تعداد و مبلغ چک‌های برگشتی به ترتیب به میزان ۱.۶ و ۱۹.۶ درصد نسبت به ماه گذشته افزایش پیدا کرده اند. طبق اعلام این نهاد یکی از اهداف مهم بانک مرکزی از ارائه دسته چک‌های صیادی، جلوگیری از برگشت خوردن چک بود، اما شرایط فعلی بازار از برگشت خوردن چک‌های صیادی خبر می‌دهد. 

گزارش بانک مرکزی نشان می دهد که در دی، ۷.۵درصد از چک های صیادی نیز برگشت خورده است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بانک مرکزی چک برگشتی قانون جدید چک ثبت و استعلام چک چک های برگشتی چک های صیادی بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۶۴۶۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک مرکزی: تورم کاهشی می‌شود | کاهش رشد پایه پولی به ۲۸.۱ درصد

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، نرخ رشد پایه پولی در سال ۱۴۰۲ روند نزولی قابل توجهی را تجربه کرد به طوری که نرخ این شاخص مهم پولی و تاثیرگذار در تورم نسبت به رقم فروردین سال ۱۴۰۲ که ۴۵ درصد بود با ۱۶.۹ واحد درصد کاهش، در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ به ۲۸.۱ درصد رسید.

بانک مرکزی با انتشار آمارهای جدید از پایه پولی و رشد نقدینگی اعلام کرد: کاهش قابل توجه رشد پایه پولی در سال ۱۴۰۲ همراه با کاهش رشد نقدینگی در این سال، بخوبی حاکی از توفیق بانک مرکزی در کنترل کل‌های پولی و ایجاد شرایط لازم برای کاهش نرخ تورم در سال جاری و سال‌های آتی است. بر اساس آمارهای مقدماتی، حجم پایه پولی در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ به رقم ۱۱۰۷۷.۰ هزار میلیارد ریال رسید.

تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی و دستیابی به اهداف پیش بینی شده

بر اساس این گزارش، نرخ رشد نقدینگی نیز طی یک روند نزولی از ۴۰.۶ درصد در پایان سال ۱۳۹۹ و ۴۲.۸ درصد در پایان مهرماه سال ۱۴۰۰ به ۳۱.۱ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ و ۲۴.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲ رسید که این امر، بیانگر توفیق کامل بانک مرکزی در کنترل رشد نقدینگی و حصول اهداف تعیین شده است.

بر اساس آمارهای مقدماتی، حجم نقدینگی در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ به رقم ۷۸۸۰۸.۹ هزار میلیارد ریال رسید. لازم به اشاره که دستیابی به رقم رشد نقدینگی ۲۴.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲، در شرایطی حاصل شده است که رقم رشد نقدینگی سالانه زیر ۲۵ درصد آخرین بار در سال ۱۳۹۷ (۲۳.۱ درصد) محقق شده بود.

«همتی» برای چاپ پول نیست! | آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور

بدیهی است که کاهش رشد نقدینگی به عنوان یکی از عوامل اصلی شکل‌دهی به تورم، نقش مهمی را در کاهش نرخ تورم در سال جاری و سال‌های آتی ایفا خواهد کرد.


کاهش قابل توجه شاخص های پول و شبه پول و انتظار کاهش تورم در ماه‎های آتی

مروری بر عملکرد اجزای نقدینگی حاکی از آن است که رشد پول (بخش سیال نقدینگی) در سال ۱۴۰۲ نیز بطور قابل توجهی کاهش یافته و از ۶۵.۲ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ به ۱۷.۵ درصد در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ رسیده است.

در مجموع، روند نزولی قابل توجه رشد نقدینگی و رشد پول، مؤید آن است که در سایه ثبات ایجاد شده در سال ۱۴۰۲، از شدت انتظارات تورمی فعالین اقتصادی کاسته شده و در نتیجه انتظار می‌رود که نرخ تورم در ماه‌های آتی ارقام پایین‌تری را ثبت کند.


لازم به اشاره است ضریب فزاینده نقدینگی نیز در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ نسبت به پایان اسفندماه ۱۴۰۱، معادل ۲.۹ درصد کاهش یافته و به رقم ۷.۱۱۲ رسیده است.

در مجموع کاهش رشد نقدینگی، کاهش رشد پایه پولی، کاهش رشد پول و نیز تنزل ضریب فزاینده نقدینگی همگی دلالت بر اثربخشی سیاست های پولی بانک مرکزی مبتنی بر استفاده ترکیبی از کلیه ابزارهای سیاست های پولی دارد که این موضوع نه تنها در سال گذشته بلکه به صورت موثرتری می‌تواند تاثیر منجر به تداوم پایدار روند نزولی نرخ تورم در دوره های زمانی آتی داشته باشد.

کد خبر 849585 برچسب‌ها اقتصاد - تورم خبر مهم بانک مرکزی نقدینگی

دیگر خبرها

  • بانک مرکزی: تورم کاهشی می‌شود | کاهش رشد پایه پولی به ۲۸.۱ درصد
  • قیمت طلا افزایش یافت
  • سرگیجه با آمار تورم
  • عجیب اما واقعی؛ وزارت ورزش همچنان مالک استقلال و پرسپولیس!
  • وزارت ورزش همچنان مالک استقلال و پرسپولیس!
  • تدوام روند نزولی نرخ تورم
  • نرخ تورم در دولت رئیسی چند؛ ۳۰، ۴۰، ۵۰، ۶۰ یا بیشتر؟
  • تورم نقطه به نقطه فروردین ماه اعلام شد
  • تورم نقطه‌به‌نقطه در فروردین به کمتر از ۳۵ درصد رسید
  • بانک مرکزی: تورم نقطه‌به‌نقطه در فروردین به کمتر از ۳۵ درصد رسید